fredag 20. april 2012

jeg velger meg april...

...skrev Bjørnstjerne Bjørnson


Jeg tror jeg muligens er 
bittelitt
mer begeistret for
mai


Sorry Bjørnstjerne!


Bjørnstjerne og jeg har jaffall én ting felles,
- vi har gått på skole i Molde... 

 Jeg har kyssa statuen av han (som russ)
og skrevet fordypningsoppgave om han,
 
at jeg er uenig her,
må han tåle! 

Men diktet hans vil jeg sitere:

I den det gamle faller,
I den det nye får feste;
Det volder litt rabalder (!)
Dog fred er ei det beste,
men at man 
noe vil!

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den 
krefter velter!

og da supplerer jeg med hagebilder
siden
hagen vår og Bjørnstjerne
ikke er min
favoritt,
men kjekke å ha da :-)

*


Jeg velger nok mai, ja,
men 
lytter gjerne
til
både
Bjørnstjerne
og
Kahlil Gibran


Nyt de siste 10 dagene 

av april

:-)

7 kommentarer:

 1. Fikk noen "backflash" når du skrev om vår "kjære" Bjørnstjerne! Jeg husker vi skrev fellesoppgave om han, du og jeg! Og vår frøken M var såååååå begeistret!!! Blææææ! Det var tider det!

  Nydelige vårbilder!! Jeg elsker våren, og skjønner godt at Mai er din favoritt! Mange vakre mennesker er født i mai, og i din nære familie er dere i hvertfall 2!!!!

  Ha ei strålende tid framover! Nyt alt som vokser og gror, sola og hverandre!!! Klemz

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg, og nydelige bilder!:))Hilsen Else Britt

  SvarSlett
 3. Tusen takk Else Britt! Store ord fra en som har en sånn praktfull blogg som det du har:)

  Fargerik og glad :-)

  KlemM :)

  SvarSlett
 4. Hei på deg, kjæraste Marit!!!

  Her kjem ENDELEG ei nynorskhelsing til deg, hi, hi.... Er ofte innom deg, men har stort sett for lite tid til å kommentere når eg tek meg ei runde rundt i bloggverda. Har heller ikkje fått til å legge deg inn på blogglista mi. Eg gjer alt som eg skal, men maskina klarer ikkje å lagre. Kan det ha noko med Google+ å gjere, at du evt har det og ikkje eg??? Jammen om eg veit.... Skal prøve å google etter svaret og prøve igjen. Når du er på lista mi er det lettare å følge med når du oppdaterer, så eg vil at du skal vere på den lista!

  PS! For ei som har fått ein smule "gamlekjerringsyn" (i følge optikar...), så er det av og til strabasiøst å lese noko av teksta di. Det blir litt smått.... Og brillene er sjølvsagt aldri i nærleilken!

  Men du, så kjekt å høyre at eg er pittelitt sakna på jobb..... Det gir litt ekstra styrke til å verte bra i foten fort!!!

  Ynskjer deg ei deilig helg, Marit!

  Klem, Tove

  SvarSlett
 5. Ååh, nå ble jeg faktisk ganske, ja, veldig GLAD! Tusen takk, Tove!;) Jeg visste ikke at det var problem med å legge meg til, men jeg tror nok det kan skyldes Google+, ja... Fikk beskjed om å oppdatere, jeg, vet du, så da gjorde jeg det... Tenkte ikke over ringvirkningene i det hele tatt... Mulig jeg er litt lite gjennomtenkt i alle mine "valg"...;)
  Og beklager at noe skrift på bloggen blir relativt småstilt... det er liksom sånn "kommentar ved siden av..." som jeg gjør litt "liten" for at det liksom ikke er viktig, men det kan jo hende at denne kommentaren faktisk er den viktigste... Jeg vet sjelden det..
  FLOTT du sier ifra... :)))

  Åja, foten ønskes god bedring sammen med deg!! (at du skulle bli lærer for ett av mine barn var #adreamcomethrough! ... og det er ikke bare min mening ;)

  Ønsker deg en god helg sammen med dine :)

  SvarSlett
 6. Marie, kjære du!!
  Gjett om jeg fikk flashbacks, da....Husker heile greia som det var i går:) Noe var OK - noe var blæææh..... og min gamle far på snart 90 lurer fremdeles på hvor det ble av boka om BMB... Det er visstnok ei bok som jeg har rota bort.... uff... jeg får kjøpe ei ny i revidert utgave;)

  Tusen takk for gode ord om MAI-barn :) Utrolig hyggelig sagt.. Nå håper jeg at jeg snart møter deg ansikt til ansikt! <3
  Jeg er bare i intervjufasen enda, på Knausen, og den fasen er tøff, for den ripper opp i masse gammalt gørr... håper å komme gjennom nåløyet, selv om jeg forstår at jeg kanskje er litt for gammel.....??

  Tiden vil vise, Mariemor!

  GodklemM

  SvarSlett
 7. Sigrid!

  Tusen takk! Så kjekt du likte det du så :)

  God helg!

  SvarSlett