fredag 29. juni 2012

Anti- kokken...

sannhetens time...!
(og altfor masse preik...)

*

jeg hater (!)
  (beklager sterkt uttrykk)

å 
lage mat...

*
jeg har vokst opp
med

TORO ertesuppe-posesuppe
og
SOPPS spaghetti
og
wienerschniztsler...
med ost

ughhhh...

og
sannheten er...


jeg finner ingen glede
i verken
å koke
eller steike

verken
det ene eller det andre


prøv å gi
meg
et stykke kjøtt...


gurimalla!!!



hva gjør jeg med et stykke kjøtt?


-husmorskolen-

- den hoppet jeg
elegant over

og

nedslaget
ble
heller
svært

uelegant 


men mora mi gikk 
husmorskole

:-)

sorry, det hjalp ingenting
det heller

:-(

hun ble aldri glad i å lage mat...

ikke hadde hun tid heller...

*

hun måtte hjelpe
syke og pleietrengende

- 40 timers uke

(florence nightingale)


ikke noe rart 
den tidens "fast-food"
ble servert
til middag

det var ikke tid...

tid?
(ikke tid i de gode gamle dager...?)


uansett

mamma har lært meg
noe om 

hjerterom
og 
husrom

*
på sin enkle og 
litt famlende måte
og uten ord

håper
jeg
at
noe av mamma
forhåpentligvis
har tatt
bolig i meg

*

jeg gjør så godt jeg kan
og jeg lærer stadig


*

og 
hjerterom
og
husrom
blir viktigere
for
meg
for
hver
dag som går

*
og med fokus
hjertet
i stedet for
maten
er
kanskje ikke
veien¨
mellom 
hjertet
og
magen
så lang?

*
og så må jeg
bare
innrømme noe
helt
til slutt

jeg leste i 


om Raclette

takk

jeg
er
sjelden
sein
om
å
prøve 
noe nytt

her er bildene
fra 
vår 
raclette-middag

som falt meg
i
smak

det var bare og kutte
opp
alt
vi
ville
spise

og bare legge det oppå
eller
under
eller
mellom

herlig enkelt
og

helt etter min smak :)

Raclettejern (kjøpt på netthandel hos Jernia 1500W), masse ost og oppkutta kjøtt (kylling og svin - gjerne marinert) og grønnsaker og noen scampi (kjøpt frosne og rå og deretter tint)... obs! se på osten!!! Mannen i månen/osten er der..... takk Rakel <3


her er det bare kutta grønnsaker og ei dame som smiler tappert... endelig et måltid som passet henne :)


Bare å nyte... i all enkelhet faktisk... kjøtt, grønnsaker og ost i alle varianter... la osten smelte - la resten steke
... og alt skjer mens vi sitter rundt bordet og kjenner at vi hører sammen <3


det er ikke mer å si!

bortsett fra:

jeg anbefaler
raclette!

7 kommentarer:

  1. Så morsomt, Marit Rakel! Ja, du vet, du får meg alltid til å le!;)Så flott og stort raclettejern!Ser ut som dere har kosa dere med raclette!Synes det er så enkelt og sosialt, og alle har jo litt å styre med rundt bordet!Kan varieres med forskjellig kjøtt, eller rett og slett bare grønnsaker og noen gode dressinger.Kjempekoselig innlegg, god fredagskveld fra meg til deg!:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Else Britt! Så bra du du tok dette posiivt, for raclette er VIRKELIG positivt! Herlig avslappende...ja, og jeg MÅ bare ta det med ro, og det er bra i en travel hverdag :)

      Tusen takk for at du introduserte dette matlagingsintrumentet for meg :) God KlemM

      Slett
  2. HahA....

    Let heile vegen til kjøkkenbenken eg ;)


    Vi har spist raklett i mange år - koser oss :)

    Monikaklemma.
    Ps du og dyret ditt er herved invitert på middag og tur u indre strøk når d føler for det ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahaha.... godt du let og så bra at du også har fått oppleve RACLETTE! Kommer til å være sommerens slager her :)

      Og tusen takk for invitt :) Du skal se vi kommer forbi plutselig en dag :)

      KLemM

      Slett
  3. Kjæreste Marit-mor!!!
    Fikk ikke du S i husstell på ungdomsskolen da??? (det fikk i hvertfall jeg, men.......) du er da også supergod til å lage pasta fra bunnen av! Husker du vår pastalaging og tørking på kosteskaft???

    Ellers ser Raclett veldig godt ut!! Vi gjorde det enda enklere i dag! Kjøpte fersk Sushi på Bunnpris! Nesten som å kjøpe smågodt! Pekte på de bitene jeg ville ha i delikatessedisken! Voila!!! Snadder!!! Klem klemM

    SvarSlett
    Svar
    1. Fersk Sushi på bunnpris?!? Herlig! Smakte det godt også?
      Me like!

      Joda, jeg fikk S i husstell på ungdomsskolen, men den karakteren (og mange andre) dreide seg om skrekk og angst... ikke lidenskap og kunnskap, dessverre... :)

      Men pasta-dagen vår, Marie, var ganske ålreit, altså... og nå har jeg faktisk pasta-jern til å "kjevle-og-kutte" pasta:) men jeg bruker den bare til leire :-O

      :-) God søndag <3

      Slett
  4. Den ferske Sushien smakte herlig!!! Det var nok mye skrekk og angst bak karakterene våre, ja!!!

    Må flire av pastajernet ditt:)) Det kan brukes til så mangt!!!

    God søndag til deg også!!! Klem:))

    SvarSlett